Om BabyHovedsiden SØK PÅ ORD SOM BEGYNNER MED
 b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z   æ   ø   å

Mamma Mening

Med gjevne mellomrom stiller vi brukerne av Baby et spørsmål om et tema som er aktuelt. Og alle våre brukere kan gi sin stemme èn gang per meningsmåling. Har du forslag eller ønske om tema kan du maile oss på redaksjon@baby.no

Synes du kunst er viktig?
Takk til Anne Marthe for denne undersøkelsen.
> Les mer
Innkjøp
Synes dere det er greit å bruke forbrukslån til innkjøp av nytt babyutstyr? Det er jo så mye som må kjøpes inn, og man tømmer jo bankkontoen ellers.
>
Bør vi ha selvbestemt keisersnitt?
Takk til Cathrin for denne undersøkelsen
> Les mer
Vektøkning i løpet av svangerskapet
Mange steder i litteraturen antydes det at kvinner legger på seg 10 - 12 kg i løpet av svangerskapet. Vår undersøkelse viser at du kan være forbredt på vesentlig mer enn det.
> Les mer
Navn - Tilfeldig valg av barnets navn?
Musikeren Finn Lutt har en datter som heter Trude. Øyvind Blunch har en sønn som heter Edward. Trude Lutt og Edward Blunch. Tilfeldigheter eller planlagte ordspill? Vår undersøkelse viser at halvparten av nyfødte får navnet sitt ved en tilfeldighet.
> Les mer
Hvis du fritt kunne velge, - hvor vil du helst bo?
Ville du ha sagt ifra om du var gravid under et jobbintervju?
Du er på vei til et jobbintervjue. Du vet at mye står på spill. Endelig er drømmejobben muligens din. Men ... hva om de visste at du var gravid? Kanskje er du ikke helt sikker selv så hvorfor si ifra? Hvordan vil den nye arbeidsgiverne reagere dersom de visste at du kanskje bare kommer til å jobbe noen få måneder før du må i permisjon. Det er neimen ikke lett å vite hva man bør gjøre. Spørsmålet opptar flere enn deg
> Les mer
Julen betyr mye koselig slit
Julen kan være en strevsom tid for gravide og småbarnsforeldre. Poden krever sitt uansett årstid. I tillegg skal man ha tid til presanger, mat og pynt før nissen kan innviteres inn. Norske mammaer er enige om at julen betyr mye koselig slit....
> Les mer
Kan fødselen påvirke din karriere?
Kan kvinner i Norge føde uten å risikere at karrieremulighetene påvirkes negativt? Norge skal jo være viden kjent for å legge forholdene til rette for kvinner som venter barn eller er i permisjon. Til tross for kontantstøtte og tidskonto er våre brukere langt fra sikre på at så er tilfelle....
> Les mer
Mindre ferdiglaget barnemat i fremtiden
Våre brukere er klar i sin tale: det å lage mat til eget barn er,- nettopp, barnemat.
> Les mer
Bruk av pappapermisjon
Det er ikke bare kvinner som har fått rettigheter i forhold til graviditet og fødsel. I forbindelse med fødsel har pappaen krav på fire ukers pappa permisjon. Nå viser vår undersøkelse at kun halvparten utnytter denne muligheten fullt ut.
> Les mer
Har du prøvd Mammchat'en?
Når blir barnets navn bestemt
Mange tanker kommer samtidig med at man får greie på at man er gravid. Alt fra praktiske gjøremål til navnevalg. Nå viser vår undersøkelse at de aller fleste har bestemt seg for navn før barnet blir født.
> Les mer
For eller imot kontantstøtte?
Det er en kjent sak at det finnes tre former for løgn; Løgn, grov løgn og statistikk. Bare les hva norske mødre og gravide mener om kontantstøtte kontra resten av befolkningen.
> Les mer
Hvor gammel er du?
Hvem passer barnet/barna dine?
Hvilket kjønn har barnet?
Hvordan vil du treffe/traff du din partner?
Hvor vil du føde/fødte du?
Borte bra, men hjemme best?
> Les mer
Mange opplever ufrivillige aborter
Det å bli gravid er ikke alltid enkelt. Men det å faktisk føde et barn er ikke alltid lett det heller. Det er mange som opplever en eller flere ufrivillige aborter før de endelig lykkes.
> Les mer
Hva gjør du når du kobler av fra hverdagslivet?
Nyttårsforsett eller et nytt år til nytelse?
Mange benytter anledningen til å sette forsetter for seg selv og det nye året. Alt fra å begynne å trene, slanke seg, slutte å røyke eller gjøre noe med seg selv, står på agendaen. Men hvor mange er det som faktisk har reelle nyttårsforsetter?
> Les mer
Hvor mange barn ønsker du deg?
En pjokk, eller stor flokk?
> Les mer
Trener mindre som gravid
Kari Jaquesson kommer til å skrive om trening før, under og efter graviditeten for baby.no. Og det er kanskje på høy tid. Forrige ukes Mamma Mening avslørte at mange trener mindre mens andre slutter å trene når de blir gravide og det er helt uten grunn.
> Les mer
Har du overveid å forsikre barnet ditt ?
Er du og din partner enig i antall barn dere skal ha?
I uke 36 spurte vi Baby brukerne om hvor mange barn de kunne tenke seg å få. Resultatet indikerte at 2,86 barn i snitt var ett passende tall. Dette tallet var imidlertid så mye storre enn de offesielle tallene fra Statistisk Sentralbyrå at vi måtte undersoke om våre tall kun var halvparten av sannheten. Derfor spurte vi i uke 37 om folgende: Er du og din partner enig i hvor mange barn dere skal ha?
> Les mer
Hva slags dåp foretrekker du ?
Brukte du, eller planlegger du å bruke bedøvelse under fødselen?
Viktigste årsak til valg av barneutstyr
Magefølelsen avslører barnets kjønn
Fra første dag i graviditeten begynner man å lure på hva som kommer. Hvor mange brødre og hvor mange søstre har mor og far? Sparker det mye? Overtro eller ikke, vår undersøkelse antyder at de aller fleste av de som lytter til magefølelsen gjetter riktig.
> Les mer
Hver tredje gravide ønsker ikke å vite barnets kjønn
I det øyeblikk du ble klar over at familien skulle økes med iallefall en til begynner tankene å gå. Hva slags farge skal det nye barnerommet få? Eller hva slags klær skal jeg kjøpe? Eller kanskje det ikke betyr noe for akkurat deg. Iallefall ønsker
> Les mer
Hva er det viktigste ved valg av navn ?
Baby`s nyttårsforsett for 2001. Vi skal skrive mer om oppdragelse, rettigheter, helse, sikkerhet og ernæring
Baby har vært i drift siden mars 2000. Like lenge som et helt svangerskap. Og for et svangerskap. Vi har vel gjort alle de feilene man kan gjøre. Vi har prøvd og feilet og prøvd igjen. Samtidig som et nytt år ble påbegynt fant vi det riktig å spørre dere om hva vi burde fokusere mer på dette året. Og svaret ble ....
> Les mer
Hvor mange barn ønsker du deg
Gjennomsnittelig antall barn per familie er i underkant av to ifølge Statistisk Sentralbyrå. Etter mange år med en fallende tendens er imidlertid tallet igjen økende. Bakgrunnen kan være at man igjen legger vekt på familie verdiene og at DINK (Double-Income-No-Kids)og SINK (Single-Income-No-Kids) er på vei ut, og at en
> Les mer
Hvor mange måneder ønsker/gjennomførte du amming?
Norske mammaer og pappaer vil forsikre barna sine
Det er opplest og vedtatt at man skal forsikre, hus, hytte, bil og arvegods efter beste evne. Nå sier våre lesere at de også ønsker å forsikre barna sine men at kunnskapen om hva dette betyr kanskje ikke er hva den bør være.
> Les mer
Når kjente du at barnet sparket første gang?
Det å føle at et nytt liv vokser til i ens egen mage er kun kvinner forunt. Men efter at våre brukere igjen har fått sagt sin mening er det ikke lengre tvil: Alle gravide opplever svangerskapet forskjellige.
> Les mer
Tidspunktet for barnets føste steg varierer
Det er liksom en milepæl som passeres når poden tar sitt første skritt. Hva som imidlertid regnes som et skritt er kanskje ikke lett å definere. Sikkert er det iallefall at alderen varierer veldig når dette skjer med stolte mammaer og pappaer som tilskuere.
> Les mer
Bruker guttene EM i fotball som unnskylding til å gjøre mindre husarbeid?
Gravide i Norge legger på seg 15 kg i gjennomsnitt
Mange steder i litteraturen antydes det at kvinner legger på seg 10 - 12 kg i løpet av svangerskapet. Vår undersøkelse viser at du kan være forbredt på vesentlig mer enn det.
> Les mer
Tid for potte?
Eftersom barne blir eldre nærmer også tiden seg for når siste bleie er lagt på plass i buksen til godklumpen din. Imidlertid viser det seg at barnas alder når dette skjer varierer mye.
> Les mer
Hvem tar initiativet til sex?
Heldigvis er det mange år siden kvinnene var forventet å knise og se bort ved antydning til seksuelle tilnærmelser fra partneren. Vi fant det uansett betimelig å finne ut av hvem som oftest tar initiativet til sex idag. Og hva skjer dersom ingen av partene først viser sin interesse?
> Les mer
sexsvangerskap
Tidligere har vi funnet ut at mange svangerskap skyldes hardt arbeid i de tusen hjem. Imidlertid var overraskelsen stor for oss at ....
> Les mer
Det første smilet kommer fort
Det tar litt tid før man får barnet til å si sitt første ord. Imidlertid tar det som regel ikke lang tid før du får se det første smilet.
> Les mer
Oppdragelse - Når kan du regne med å få høre barnet si sitt første ord
Først skal man lære barna å snakke og så skal man lære dem å være stille. Det første er ofte det enkleste og begynner som regel før det er gått et år.
> Les mer
Hva kjennetegner en perfekt sommer ferie?
Ble sommeren slik du forventet?
Hvem har vel ikke gledet seg til sommeren? Til alt man skal gjøre. Oppleve. Steder man skal se. Mennesker man skal møte. Bare det blir litt varmere. Og man får ferie. Dessverre går det ikke alltid slik man tror...
> Les mer
Barn sover mest på ryggen
Sovestilling varierer fra person til person. Sikkert er det at de aller fleste barn sover på ryggen. Og det er bra ifølge spesialistene.
> Les mer
Tryggere å jobbe i stort firma?
Uansett hvilke firma du jobber i har du krav på svangerskapspermisjon efter fødselen. Allievel mener våre lesere at det er bedre å jobbe i store firmaer fremfor små når man blir gravid.
> Les mer
7 av 10 gravide og småbarnsforeldre reiser bort om sommeren
Sommeren nærmer seg og de aller fleste av oss har begynt å legge planene for ferien. Og til tross for barn eller stor mage skal de aller fleste ut å reise.
> Les mer
Når kan du forvente å nedkomme?
Veldig få opplever å nedkomme akkurat på dagen for termin. Statistikk for landet totalt, tilsier at kun ca 7% av gravide kvinner nedkommer på den planlagte dagen. Efter at vi har spurt våre brukere kan det se ut til at du mest sannsynlig ikke må gå hele tiden ut. Dette da ....
> Les mer
Dersom du tar tester i et ukeblad; tror du på resultatet?
Planlegger dere å ta/tok dere fordel av tidskonto ordningen?
Tidskontordningen ble innført med stor bravur for noen år siden. Det var et kvantesprang i forhold til kvinner/karriere og menn/barn. Men fungerer ordningen slik den er ment å gjøre? VI har spurt de det gjelder og det kan se ut til at ...
> Les mer
Planlagt gravid?
Ukens Mamma Mening ble viet temaet planlagt eller tilfeldig graviditet. Og igjen ser det ut til at norske kvinner er samstemte. Det viser seg nemmelig at norske kvinner som regel får ....
> Les mer
Liker/likte du å gå gravid?
Tidligere har vi spurt Baby brukerne om de gruer/grudde seg til fødselen. Den gang svarte omtrent halvparten at de grudde seg litt eller ganske mye. Imidlertid kom det frem denne uken at de aller fleste synes selve svangerskapet er en flott ting.
> Les mer
Hvor feiret du julen?
Selv om man er blitt voksen og selvstendig og man har fått eller venter en baby, betyr ikke det at man feirer julen i eget hjem. De aller fleste småbarnsforeldre feirer den andre steder.
> Les mer
Gruer/grudde du deg til fødselen?
Teksten som følger under er fra forrige gang vi spurte om dette. Det er lenge mellom hver gang norske kvinner blir kalt for pyser og det med god grunn. Vi har nemmelig spurt Baby brukerne om:
> Les mer
< Februar bleier på på meg >
Gjør Baby.no til din startside Legg denne siden til Favoritter

Babyklubben
 Logg inn 
 Registrer deg   
Ukens Mamma Mening
Au Pair
Hei :). Hi dear family from Stavanger. I am Marina (24) a girl from Peru. I am looking for a family to work as a au pair. I been working here one year and i want to continuo one year with a family in Sandnes, Sola or Stavanger. I am a nice girl who can take care of your kids. My telephone number is 45808350. I hope to hear from you soon as posible.
 Stem 
 Vis resultat   

Læringsspill for barn - Developmental games for children

Jurk
Helsenett
Utgiver: www.baby.no Send mail til Redaksjonen,
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Baby © 1999-2005 Endre